Címlap Kirándulás Erdélybe 2016
Erdélyben jártunk 2016... PDF Nyomtatás E-mail

A fogalmazás letöltése...

 

Határtalan örömmel a szívünkben…

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul pályázattal ez év május 3-6-ig a Szent Imre Katolikus Általános Iskola hetedikes diákjaival Erdélybe utaztunk. A kiránduláson 47 gyerek és 5 pedagógus vett részt. Gyönyörű helyeken jártunk, és nagyon sok élménnyel gazdagodtunk ezen az úton.

Útra kelésünk reggelén (hajnali 5.00-kor) imádságos lélekkel indultunk felfedezni Partium és Erdély kulturális és történelmi nevezetességeit. Utunk során igyekeztünk, hogy Jézussal a szívünkben tudjunk egymás és mások felé fordulni.

Nagyváradon álltunk meg először. A székesegyházban imádkoztunk hazánk lelki megújulásáért és megnéztük Szent László itt őrzött ereklyetartóját, hermáját.

Kolozsvári sétánk során találkozhattunk egy diákunk ott élő dédnagymamájával, aki nagy lelkesedéssel és hittel mesélt nekünk gyermekkoráról és arról az egyházi iskoláról, amibe járt. Kedves vendéglátásával és erős hitével mindannyiunk számára ajándék volt. Búcsúzóul a következő szavakat mondta: „Tanuljatok szorgalmasan, mert a tudást nem lehet elvenni az embertől! Higgyetek, és bízzatok az Isten szeretetében! Maradjatok mindig magyarok!”

Jártunk Tordán, Torockón, Nagyenyeden, Gyulafehérváron, Déván és a gondviselés kegyelmeit sokszor éreztük az út során.

Szászvárosban meglátogattuk a Böjte Csaba atya által alapított Szent Erzsébet Gyermekotthont, és átadtuk az iskolában gyűjtött adományt. Lehetőségünk volt bepillantani az ottani életbe. Megrendítő és egyben felemelő élmény volt az ott élő gyermekekkel való találkozás.

A három nap egy kicsit mindnyájunkat családdá formált. Reméljük, minél tovább bennünk marad, megerősít minket ez az élmény, hogy másokkal, máskor, máshol is ilyen nyitott szívvel legyünk jelen!

 
 
 

e-napló

Aranytoll

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Iskolánk

Közösségi oldalaink